Openingsuren
Ma - Za 09u00 - 19u00

Contact Email
[email protected]

Contact Tel
0484.05.04.13

Warmtepompen

Warmtepompen

Warmtepompen zijn echt een goede manier om te besparen en staan bekend om hun hoge rendementen. Er is maar een klein beetje energie nodig om gratis, duurzame energie uit een bron (lucht, grond of water) te onttrekken. Er bestaan diverse soorten warmtepompen,

Soorten warmtepompen

Een type warmtepomp dat regelmatig geïnstalleerd wordt, is de lucht-warmte pomp. Deze pomp onttrekt energie uit de buitenlucht en zet deze om in warmte. Hiermee verwarmt men zowel het huis (CV) als het warm water. Sommige lucht warmtepompen werken ook ‘omgekeerd’ en zorgen in de zomer voor verkoeling. U heeft dan eigenlijk een verwarmingssysteem en airco in één installatie.

Warmtepomp rendementen

Het rendement van warmtepompen verschilt niet alleen per pomp, maar ook per woning. Nieuwbouwwoningen zijn direct goed geïsoleerd en er wordt meteen gekeken naar de bron waar warmtepompen hun energie vandaan moeten halen. Bij oudere huizen is het rendement in eerste instantie lager, omdat de opgewekte warmte sneller verdwijnt door slechte isolatie of enkel glas.

Installatie bij renovatie & nieuwbouw

Warmtepompen kunnen zowel geïnstalleerd worden bij renovatie als nieuwbouw.

Nieuwbouw: nieuwe warmtepomp plaatsen

Bij nieuwbouw kan de nieuwe pompinstallatie netjes afgestemd worden i.f.v. de andere uit te voeren werken met als grote voordeel dat vanaf dag 1 bespaard kan worden op de energiefactuur.

Renovatie: warmtepompen in bestaande woningen

Bij het installeren van wartepompen in bestaande woningen (o.a. bij renovaties) is het verstandig je te laten adviseren door een professioneel zoals bvb Planet Airco.

Info, prijs & offerte warmtepompen

Meer weten over de mogelijkheden van warmtepompen of wat nodig is voor een efficiënte en rendabele warmtepomp installatie? Neem contact op met Planet Airco en vraag bijkomende toelichting, prijsinformatie en/of laat meteen een gratis offerte opstellen!