Openingsuren
Ma - Za 09u00 - 19u00

Contact Email
[email protected]

Contact Tel
0484.05.04.13

Zonneboiler

planet Airco, Deurne

installateur zonne-energie Antwerpen

Installateur zonne-energie systemen Antwerpen

Een boiler op zonne energie laten installeren in Antwerpen? Installateur van zonneboiler systemen Planet Airco uit Deurne plaatst zonnecollectoren en/of zonnepanelen op platte en hellende daken in heel provincie Antwerpen!

Zonneboilers

Zonneboilers zijn boilers waarbij het water niet door middel van gas, maar door middel van warmte van de zon wordt opgewarmd. Steeds meer mensen beseffen namelijk dat bewust omgaan met het milieu niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. En een zonneboiler installeren kan daar aan bijdragen.

Vraag Planet Airco meer info inzake zonneboilers.

Zonnecollectoren

Nu vraagt u zich misschien af: maar hoe wordt dat water dan opgewarmd door de zon? Dit gebeurt met behulp van één of twee zonnecollectoren. Zonnecollectoren zijn een soort van zonnepanelen, maar wekken in plaats van stroom in het geval van zonnepanelen, warm water op. Onder de zonnecollectoren bevinden zich namelijkreservoirs waar water doorstroomt, dat vervolgens opgewarmd wordt door de warmte van de zon. Dit warme water wordt vervolgens weer gebruikt om het koude leidingwater te verwarmen wanneer ergens in hun de warme kraan wordt opengezet.

Zonnepanelen

De zonnepanelen wekken namelijk stroom op en de zonnecollectoren zijn voor de waterbehoefte. De collectoren die op het dak liggen vangen het licht van de zon op. Dit zonlicht wordt opgeslagen in het boilervat dat is aangesloten op de cv ketel. Normaal gesproken zou de cv ketel constant het water in de boiler op temperatuur houden. Nu loopt er door de boiler een spiraalvormige koperen leiding waar het water door heen wordt gevoerd richting de cv ketel. In de meeste gevallen wordt de boiler vlak naast de ketel opgesteld of opgehangen.

LAGER ENERGIEVERBRUIK

Wanneer u nu warm water wilt gebruiken hoeft de ketel veel minder vaak aan te slaan om het water op te warmen en te leveren, dit heeft de zon namelijk al gedaan. Hierdoor verbruikt u minder gas wat voor u lagere energielasten betekent en u gaat bewuster om met het milieu.

De collectoren kunnen zowel op platte daken als op schuine daken gemonteerd worden.

Contacteer ons nu voor een persoonlijk advies.